اباریق- علوم قرآن و حدیث

Weblog of Quranic sciences & Hadith - بستری برای ترویج معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)

اباریق- علوم قرآن و حدیث

Weblog of Quranic sciences & Hadith - بستری برای ترویج معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

کلمات کلیدی

وبلاگ قرآنی اباریق

نقش والدین جوان پرسشگر حدیث قیامت قرآن شجاع

ظلم معنویت تکفیر تمدن غربی اسلام

سیدالشهداء اسدالله

سالروز شهادت حضرت حمزه علیه السلام 15 شوال

لغت مفردات واژه شناسی قرآن

داستان اذان نجات بخش بازرگان معتضدعباسی

نقش کم رنگ جامعه قرآنی در فعالیت های مدنی اجتماعی

+ دانلود مداحی

ماجرا هشم شوال 1344 هجری قمری وهابیون آل سعود

کفاره جمع

زکات فطره تفوت کفاره

مبلغ زکات فطره رمضان 97

اخبار صدور فتوی مقام معظم رهبری تکذیب مناسک حج کربلا

فتوا مقام معظم رهبری آتانازی وب سایت اباریق

عبادت دانلود صوت

25ذی القعده دحوالارض دعا روزه

خط قرآن امیری مصری سیبویه خلیل احمد عثمان طه تجوید قرائت

خط قرآن عثمان طه امیری مصری سیبویه احمدخلیل تجوید

اپلای ابرود

وبلاگ قرآنی اباریق وبلاگ استادان علیه تقلب

وبلاگ قرآنی اباریق فهرست نشریات معتبرخارجی

قاری برجسته جهان اسلام راغب مصطفی غلوش درگذشت

دانلود جزوه درس مکاتب تفسیری دوره ارشد خواهران

دانلود متن پرده نگار ارائه شده درکلاس درس علوم قرآنی ایلام

معرفی موضوعات درخور تحقیق علوم قرآن وحدیث

روش شیوه نگارش مقالات علمی پژوهشی

معرفی سایت رادان انگلیش ادیت ترجمه مقاله انگلیسی

دانلود نرم افزار کتاب مقدس عهدین

دانلود منابع قرآن عهدین کارشناسی ارشد

نویسندگان

نقش کم رنگ جامعه قرآنی در فعالیت های اجتماعی

چهارشنبه, ۶ تیر ۱۳۹۷، ۰۹:۰۰ ق.ظ


سیدحسین موسوی‌بلده، قاری و داور مسابقات قرآن در گفت‌وگو با ایکنا در ابتدا با اشاره به کم ‌رونقی مسابقات و جلسات قرآن بیان کرد: در این مدت، مسابقات استانی سازمان اوقاف را که رصد می‌کردم، متوجه شدم مردم دیگر مانند گذشته رغبتی برای شرکت در مسابقات ندارند. جلسات قرآن هم به همین شکل شده است. جلسات قرآن 200 نفره‌ای که ما داشتیم و در بینشان 40 شهید قاری وجود داشت، الان وجود ندارد و الان بهترین جلسات 20-30 نفر عضو ثابت دارد. در استان‌های دیگر هم وضع به همین صورت است.


وی افزود: عموماً این نوع جلسات و مسابقات فرمایشی، مطلوب نیست. همین مسابقات دانشگاه آزاد اسلامی که اخیراً داوری داشتم با سال‌های گذشته هیچ تفاوتی نداشت، در حالی که در سراسر دنیا مسابقات هر سال با پیشرفت روبه‌رو است. شما ببینید، نفر اول مسابقات بین‌المللی امسال ایران را چند نفر از مردم می‌شناسند؟ منی که 40 سال مدرس قرآن هستم، اسم این فرد را نشنیدم، اما در مسابقات مالزی وضع به این شکل نیست، اگر کسی آن‌جا مقام اول را کسب کند، صبح فردای آن روز، تمام کشور آن شخص را می‌شناسند و برایش جایگاه قائل هستند.

وی در ادامه گفت: بخش بزرگی از این مشکلات ریشه در فرهنگ و اخلاق ما دارد. وقتی ما می‌گوییم پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) برای کسب قدرت آمده و می‌گوییم حدیث «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ» جعلی است، یعنی ما می‌خواهیم جامعه به سمت فساد برود تا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیاید! و همان مقوله انجمن حجتیه را دنبال کنیم! در حالی که پیامبر برای اخلاق آمده است. فرق ما با سایر ادیان همین توجه به اخلاقیات است وگرنه به لحاظ نظامی که برخی از کشورها از ما قدرتمندتر هستند. تفاوت ما با آن‌ها در اخلاق است، اگر اقتصاد در جامعه ما درجه یک نیست، باید بتوانیم بگوییم عدالت در بین ما درجه یک است.

این مدرس و پیشکسوت قرآنی با اشاره به نقش کمرنگ جامعه قرآنی در فعالیت‌های مدنی گفت: جامعه قرآنی در رابطه با فساد، محیط زیست، NGOها، اعتیاد، مسائل اجتماعی تا به‌حال چه حرکتی انجام داده؟ کجا بوده؟ کجا اعلام موضع کرده؟ شما ببینید در همین مسائل هنرمندان، شعرا، نقاشان و هنرپیشه‌ها چقدر فعال‌اند و به این موضوعات اهمیت می‌دهند، کار سختی هم نیست، مثلاً؛ یکجا دیوار مهربانی می‌زنند، از خیریه‌ها و بیماران خاص عیادت می‌کنند و ... اما قاریان و جامعه قرآنی که ادعای خط مقدمی فرهنگ و اخلاق را دارند، کجا هستند؟ مسائل سیاسی که بماند، ما در همین مسائل اجتماعی هیچ فعالیتی نداشته‌ایم. اینکه فقط نزدیک انتخابات فهرستی از طرف اساتید معرفی و امضاء شود که فعالیت سیاسی نیست. این موارد باید آسیب‌شناسی شود، خود مقام معظم رهبری هم در صحبت‌های اخیرشان از این قرآنی نبودن جامعه قرآنی گله داشتند.

ائمه جماعات به زیبا خواندن نماز اهتمام ندارند

موسوی‌بلده در آخرین بخش صحبت‌هایش به اهمیت صحیح‌خواندن و زیباخوانی نماز اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین وظایف روحانیت پیشوا شدن برای نماز سایر اقشار مردم است، اما هنوز بسیاری از ائمه جماعات قرائت نماز را صحیح نمی‌خوانند؛ چرا حوزه به این موضوع اهتمام نمی‌ورزد؟ روحانیت باید به‌صورت جدی به بحث تجوید و زیباخوانی نماز بپردازد. عربستان سعودی در این زمینه توانسته بر کل دنیا اثر بگذارد. اگر به مساجد مختلف دنیا بروید از اسلوب قرائت و نغمات ائمه جماعات سعودی در نمازشان با تجوید صحیح و زیبا بهره برده‌اند. ما که در زمینه فصاحت، تجوید و موسیقی از بقیه بااستعدادتر هستیم و این همه اساتید قرآن در کشور داریم.کجاییم؟

وی با اشاره به اینکه در تمامی عمرم به‌جز دونفر مجتهد طراز اولی که از من خواستند به زیباخواندن نمازشان کمک کنم، کسی به من مراجعه نکرده است، گفت: حوزه‌های علمیه چرا به کسانی که نمی‌توانند به‌طور صحیح نماز بخوانند مدرک می‌دهند؟ تجوید یاد گرفتن وقت و زمان زیادی نمی‌خواهد، در کنار این همه دروسی که یک روحانی در حوزه می‌گذراند، بحث تجوید و زیباخوانی نماز اضافه شود.

موسوی‌بلده در پایان گفت: من به مساجد و دانشگاه‌های مختلفی در سراسر دنیا رفته‌ام و اثر زیبا خواندن نماز و قرآن را در آن‌جا دیده‌ام، یک نماز زیبا خیلی می‌تواند بر مخاطب خود اثر بگذارد. در اکثر نقاط جهان، قاریان قرآن امام جماعت هستند، حال که خواندن نماز جماعت در کشور ما برعهده روحانیت است، از ظرفیت قاریان و اساتید قرآن برای صحیح‌خوانی نماز ائمه جماعات استفاده شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی